با 10 سازه عجیب در معماری مدرن آشنا شوید

با 10 عجایب برتر معماری و بی نظیر ترین سازه ها در معماری معاصر آشنا شوید. از موزه لوور ابوظبی تا برج اسکای تری توکیو

با 10 سازه عجیب در معماری مدرن آشنا شوید

با 10 سازه عجیب در معماری مدرن آشنا شوید

#1 موزه لوور ابوظبی

موزه لوور ابوظبی اولین بنایی است که در عجایب معماری مدرن قصد معرفی آن را داریم. این موزه منحصر به فرد که منتقدان معماری آن را اثری محسور کننده توصیف کرده اند، اولین موزه جهانی عربی است که توجه دنیا را به خود جلب کرد. موزه لوور ابوظبی با همکاری دو کشور امارات و فرانسه در شهر ابوظبی، پایتخت امارات ساخته شده است.

هدف از معماری این موزه برقراری پیوندی قوی میان گذشته و آینده و ساخت دنیایی آمیخته از تمدن و هنر بود تا مفهوم انسان بودن را در قالب هنر برای جهانیان بازگو کند. شعار موزه لوور ابوظبی "پلی میان تمدن ها" است. این موزه داستان ابتکار و خلاقیت انسان را از ابتدای بشریت و فارغ از تمام مرزهای فرهنگی و زمانی بازگو می کند.

ساخت موزه لوور ابوظبی در سال 2009 آغاز شد و سال 2017 این موزه افتتاح گردید. شاید نقطه عطف معماری موزه لوور ابوظبی را بتوان گنبد این موزه دانست که با الهام از معماری عربی ساخته شده و بافت آن شبیه به برگ های نخل در هم تنیده است. این گنبد مشبک اجازه می دهد تا نور تابان خورشید به داخل بتابد و شکست نور جلوه ای بی نظیر به فضای داخلی گالری می بخشد.

موزه لوور ابوظبی

#2 پل میلائو فرانسه

پل میلائو بلندترین و طولانی ترین پل کابلی است که تا کنون به دست بشر ساخته شده است. این شاهکار مهندسی در سال 2004 افتتاح شد و رکورد جهانی بلندترین پل جهان را به نام خود ثبت کرد.

این پل با بتن و فولاد ساخته شده است و دارای 2460 متر طول است که در ارتفاه 343 متری دره تارن در جنوب فرانسه احداث شده. قرار گرفتن پل میلائو در منظره بکر و دست نخورده دره تارن، به این پل جلوه ای قایق مانند داده که با بادبان های عظیم از رودخانه مجاور در حال گذر هستند.

پل میلائو با ارتفاع 343 متری بر مناظر جنوب فرانسه کاملا مسلط است و سازندگان پل می گویند که رانندگی بر روی این پل شبیه به پرواز است. این ارتفاع رکورد برج ایفل را در پاریس شکسته و آن را در مقام دوم قرار داده.

پل میلائو فرانسه

#3 ساختمان تلویزیون مرکزی چین

ساختمان دفتر مرکزی تلویزیون چین که یک آسمان خراش 44 طبقه است، با 234 متر ارتفاع در پکن ساخته شده است. زیبایی و عجیب بودن این آسمان خراش، ظاهر متفاوت آن است. طرح این برج به شکلی نمادین از دو برج طراحی شده که در ارتفاع به یک دیگر می رسند و یک مکعب توخالی را تکمیل می کنند. نکته دوم در معماری این اثر، به تصویر کشیدن فضا است. بخش تهی میان مکعب که با شکل و فرم اثر به خوبی قاب گرفته شده، به نوعی جدید فضای منفی و خالی را نشان می دهد که تا قبل از آن مرسوم نبوده.

اما ساخت این پروژه از معماری آن نیز عجیب تر و دشوارتر بوده. این آسمان خراش از شش قسمت افقی و عمودی تشکیل شده ااست که دو ساختمان پایه در ابتدا ساخته شده اند. سپس با اتصال دو قسمت مرکزی، این حلقه تکمیل شده است. مهندسان سازه تنها در ساعات اولیه سحرگاهی می توانستند عملیات اتصال را انجام دهند که دمای استیل هر دو ساختمان یکسان شده باشد. در ساعات دیگر شبانه روز تغییرات ایجاد شده در سازه فلزی ساختمان و انبساط فلز در صورت گرمای خورشید، عملیات پیچیده متصل کردن بازوی برج ها را دشوار می کرد.

ساختمان تلویزیون مرکزی چین

#4 برج های دوقلو کوالالامپور

ارتفاع برج های دوقلوی مالزی ( The Petronas Towers ) با محاسبه آنتن بالای برج‌ ها ، 452 متر می باشد و تا سال 2004 میلادی، قبل از ساخته شدن برج خلیفه دبی ، بلندترین سازه‌ های دنیا بودند. این برج پس از ساخته شدن  به نماد ملی مالزی تبدیل شده و یکی از جذابیت های توریستی مالزی می باشد.

ساخت این برج‌ها 5 سال طول کشید ، در صورتی که برای 8 سال برنامه ریزی شده بود. در طراحی این برج‌ ها فرم‌ های هندسی اسلامی و فرم‌های مربعی و ستاره هشت پر مورد استفاده قرار گرفته است به نکاتی همچون وحدت، هارمونی و پایداری اشاره می کند.

جالب است بدانید که برای ساخت هرکدام از طبقات این برج تنها چهار روز زمان صرف شده و دو شرکت ژاپنی و کره ای هر کدام پروژه ساخت یک برج را بر عهده گرفته اند.

هر کدام از این برج ها 88 طبقه دارد و تعداد کل آسانسورهای فعال در دو برج 78 می باشد. این دو برج کاملا شبیه به هم هستند و یکی از جذابیت های این برج ها پیچیدگی ساختمان آن است. پلی که  طبقات 41 و 42 دو برج  را به هم متصل می کند ، دارای طولی  حدود 56 متر و ارتفاعی در حدود 175 متر از سطح زمین است.

برج های دوقلو مالزی

#5 مارینا بی سندز سنگاپور

هتل پنج ستاره مارینا بی سندز سنگاپور (Marina Bay Sands Singapore) برجی در کنار خلیج است که امروز به نماد این شهر تبدیل شده است. موقعیت قرار گیری آن دسترسی آسانی به مرکز شهر دارد و ویژگی فوق العاده هتل را می توان استخر ساخته شده در طبقه آخر برج دانست. هتل مارینا بی سندز در میان لوکس ترین هتل های جهان جای می گیرد. در پشت بام هتل مارینا بای سندز سنگاپور، شاهد یک پارک آسمان (SkyPark) به طول ۳۴۰ متر و ظرفیت بیش از ۳۹۰۰ نفر هستیم که در کنار استخر بی‌نهایت ۱۵۰ متری خود، یکی از لوکس‌ترین مکان‌های تفریحی دنیا به شمار می‌رود.

بنا به اظهارات موشه سفدی، معمار این بنای عظیم، طراحی هتل مارینا بای سندز سنگاپور، با الهام از کارت‌های بازی (پاسور) صورت گرفته است و وجود سه برج با نسبت‌های دقیق کارت‌های بازی، گواهی بر این مدعاست. یکی دیگر از نقات قوت و زیبا در طراحی هتل مارینا بای سندز سنگاپور، وجود یک لابی دنباله‌دار است که هر سه برج را به یکدیگر متصل می‌کند. طراحی داخلی این هتل پس از مشورت با کارشناسان فنگ شویی چینی صورت گرفته است.

مارینا بی سندز سنگاپور

#6 برج خلیفه دبی

آسمان خراش بسیار بلند برج خلیفه با ارتفاع 829.8 متر در شهر دبی بلندترین سازه دست بشر در دنیاست و دارای طرفداران بسیاری می باشد. این برج باشکوه که ساختنش 5 سال به طول انجامید یکی از جاذبه های برجسته در سرتاسر خاورمیانه می باشد و در سال 2010 افتتاح شد. ارتفاع این برج سه برابر برج ایفل و دو برابر ساختمان امپایر استیت می باشد. بنابراین از طبقات بالای آن بهترین منظره دبی را می توان نظاره گر بود. این برج دارای 163 طبقه و 58 آسانسور پرسرعت می باشد که سرعت این آسانسورها باورنکردنی است. آسانسورهای پرسرعت برج خلیفه در هر ثانیه 10 متر بالا می روند و  به این معناست که شما در یک چشم به هم زدن به طبقه 124 خواهید رسید. اما این ها تنها عجایب برج خلیفه نیستند. این برج 2.957 پارکینگ، 304 هتل و 900 آپارتمان دارد. همه این ها باعث شده تا برج خلیفه علاوه بر رکورد بلندترین برج جهان رکوردهای دیگری را نیز از آن خود کند. از جمله رکوردهای ثبت شده برای برج خلیفه می توان از موارد زیر نام برد:

رکورد بلندترین برج ساخته شده در جهان

بیشترین تعداد طبقات در جهان

مرتفع ترین ساختمان پرجمعیت جهان

بلند ترین تراس جهان با ارتفاع 452 متر در طبقه 148

آسانسوهای این برج بلندترین آسانسورهای جهان می باشند، با طی کردن بیشترین مسافت

دارا بودن بزرگترین آبنمای موزیکال جهان

برج خلیفه دوبی

#7 هتل ابراج کودای مکه

هتل ابراج کودای (Abraj Kudai) بزرگترین هتل دنیا می باشد که در شهر مکه در عربستان قرار دارد. این هتل لاکچری با وجود 12 برج و در مجموع ده هزار اتاق در فاصله 2 کیلومتری از مسجدالحرام در مکه ساخته شده است که این 10 برج از امکانات اقامتی هتل های 4 ستاره در سطح بین الملل برخوردار خواهند بود و 2 برج دیگر این هتل برای مهمانان خاص با خدمات 5 ستاره در سطح بین الملل طراحی شده اند. هرکدام از 12 برج این هتل 45 طبقه دارند و بلندترین برج این هتل بیش از 230 متر ارتفاع دارد.

بلندترین برج هتل ابراج کودای با گنبدی پوشانده شده است که لقب بلندترین گنبد جهان را از آن خود کرده. در فضای زیر گنبد سالن رقص بسیار مجلل و باشکوهی طراحی شده است.

4 عدد از برج ها مجهز به باند هلیکوپتر است تا مهمانان خاص و شاهزاده ها بتوانند بر آن فرود بیایند. از 45 طبقه هر برج، 5 طبقه آن مختص شاهزادگان صعودی است و امکان ورود عمومی به آن ها وجود ندارد. اما بقیه طبقات این هتل برای استفاده عموم آزاد است.

هتل ابرج کودای مکه

#8 موزه گوگنهایم اسپانیا

این ساختمان بی نظیر و مشهور توسط معمار کانادایی-آمریکایی به نام فرانک گری طراحی و ساخته شده است.

فرانک‌گری با طراحی‌های خاص خودش که از اشکال و مواد جدید استفاده می‌کند، به عنوان از موثرترین و مهمترین معماران جهان معاصر شناخته شده است.

هزینه های ساخت این موزه که بخشی از یک پروژه بزرگ نوسازی بود، توسط دولت تامیت شد، و بنیاد سلیمان نیز مدیریت موزه و امور برپایی نمایشگاه ها را به عهده گرفت.

در نهایت در اکتبر ماه سال ۱۹۹۷ موزه گوگنهایم به دست پادشاه خوان کارلوس اول اسپانیا بازگشایی شد و همزمان نمایشگاهی با ۲۵۰ اثر هنری دوران معاصر از هنرمندانی چون ماتیس، شاگال، میرو و پیکاسو در آنجا بر پا شد.

بلافاصله بعد از بازگشایی، بنای این موزه به تنهایی تبدیل به یکی از جاذبه‌های گردشگری اسپانیا شد و میلیون‌ها بازدید کننده را به خود جذب کرد.

شکل نمای این بنا از قسمت های مختلف به اشکال متفاوتی دیده می شود که از جذابیت های معماری آن است. به طور مثال اگر از قسمت بالا به شکل فلزی نمای بیرونی موزه گوگنهایم نگاه کنید، تقریبا گلی به چشم می‌آید.

اما از زمین بیشتر شبیه به کشتی با شیشه‌هایی شبیه به فلس ماهی به نظر می‌رسد. این وجه از نمای موزه در واقع بیانگر نماد زندگی صنعتی بندر بیلبائو در گذشته می‌باشد.

برای دریافت نور و واکنش نسبت به هوا و خورشید منحنی‌های بیرونی ساختمان از سنگ آهک و شیشه و تیتانیوم طراحی شده‌اند

یک دهلیز بزرگ و نورانی در مرکز سازماندهی ساختمان قرار دارد و فضای مربوط به نمایشگاه را در نوزده گالری توزیع می‌کند که بزرگترین گالری آن “آرسلور” نام دارد. بخشی از این گالری‌ها از طرح متعامد کلاسیک پیروی می‌کنند که از فضای خارجی با سنگ آهک قابل تشخیص است.‌

موزه گوگنهایم اسپانیا

#9 تایپه 101 تایوان

برج تایپه 101 که روزی بلندترین ساختمان جهان بوده است، به عنوان یکی از محبوب ‌ترین جاذبه های گردشگری شهر با اماکن مذهبی شگفت ‌انگیز تایوان رقابت می کند. این برج مرکز برگزاری بزرگترین مراسمات ملی تایوان از جمله آتش بازی سال نو است. اما قسمت شگفت انگیز این برج، مقاومت و پایداری در کشوری بسیار زلزله خیز است! طراحان برج تایپه 101 توانستند شاهکاری در معماری خلق کنند که در عین انعطاف ‌پذیری از ساختاری مقاوم نیز برخوردار است. یک پاندول میراگر 660 تنی که بین طبقات 92 و 87 آویخته شده اثرات بادهای شدید را خنثی می‌کند فندانسیون بتنی جامد برج نیز به مقاومت ساختمان می افزاید. ترکیب این انعطاف پذیری و مقاومت موجب شده است تا برج بتواند در برابر تندبادهای پرسرعت و زلزله‌های شدید این کشور تاب بیاورد.

برج تایپه با ارتفاع 508 متر، 101 طبقه در بالای زمین دارد و از سریع ترین آسانسورهای جهان بهره می گیرد.

تایپه 101 تایوان

#10 برج اسکای تری توکیو

برج اسکای تری یک برج مخابراتی، و فضایی برای رستوران مرتفع و مشاهده شهر زیبای توکیو است. شگفتی طراحی این برج 634 متری، در مهندسی ضد زلزله بودن آن است. برای ساخت سازه ای مقاوم در برابر زلزله های شدید ژاپن، از معابد پاگودا ژاپنی و ریشه های درخت های غول پیکر الهام گرفته شده است.

در این برج یک لوله بتنی مسلح با هسته فلزی مرکزی در تمام طول برج اجرا شده است. ارتفاع این برج ۶۳۴ متر بوده که از خصوصیات و ویژگی های برجسته این برج است. این عدد برای ژاپنی ها بسیار مهم است و معنای دیگری نیز دارد. عدد ۶۳۴ در زبان ژاپنی موساشی (Musashi) نیز خوانده می شود که نام یکی از نواحی تاریخی توکیو نیز هست. برج اسکای تری توکیو بلندترین سازه در ژاپن و دومین برج بلند در جهان است. همچنین یک مجموعه بزرگ خرید با آکواریوم در پایه آن تعبیه شده است.

برج اسکای تری توکیو

نظرات

نظر خود را بیان کنید :

آخرین مطالب

طراحی صنعتی
24 آبان 1400
پل معلق
8 مهر 1400