فودکورت چیست

در سال‌های اخیر، مراکز تجاری متعددی در شهرهای بزرگ، راه‌اندازی شده‌اند که در اکثر این مجتمع‌های تجاری بزرگ، فضای مشترکی برای کافی‌شاپ، رستوران‌ها و فست‌فودها در نظر گرفته می‌شود تا به طور متمرکز به ار...

فودکورت چیست

فودکورت چیست

فودکورت چیست؟ و در طراحی آن، باید به چه نکاتی توجه نمود؟

در سال‌های اخیر، مراکز تجاری متعددی در شهرهای بزرگ، راه‌اندازی شده‌اند که در اکثر این مجتمع‌های تجاری بزرگ، فضای مشترکی برای کافی‌شاپ، رستوران‌ها و فست‌فودها در نظر گرفته می‌شود تا به طور متمرکز به ارائۀ خدمات غذایی بپردازند. فودکورت‌ها، یکی از محبوب‌ترین بخش‌های مراکز تجاری هستند که از غرفه‎های متعددی که به صورت پیوسته، دور تا دور یک سالن بزرگ قرار گرفته‌اند، تشکیل می‌شوند. در وسط این سالن‌ها، میز و صندلی‌هایی برای زمان انتظار مشتریان و یا صرف غذا در آن محل، در نظر گرفته شده است.

در واقع، فودکورت‌ها به این هدف راه‌اندازی شده‌اند تا مشتریان مراکز تجاری بتوانند در حین خرید و یا بعد از آن، در کوتاه‌ترین زمان ممکن، ذائقه و سلیقۀ همۀ اعضای خانواده را در یک وعدۀ غذایی تامین نموده و همۀ خانواده در یک مکان و در کنار یکدیگر، از صرف غذای مورد علاقۀ خود لذت ببرند. دلیل اصلی استقبال افراد جامعه از فودکورت‌ها نیز، همین ارائه انواع مواد غذایی مطابق با سلیقه‌ها و ذائقه‌های مختلف همه اعضای خانواده یا گروه است.

شاید برایتان جالب باشد، ساخت اولین فودکورت تاریخ، به سال 1971 بازمی‌گردد که تجربۀ موفقی نبود. چند سال پس از این تلاش ناموفق، در سال 1974 بار دیگر ایدۀ ساخت فودکورت، این بار در ایالت نیوجرسی اجرا گردید و فودکورت مرکز خرید پاراموس پارک (Paramus Park) به نخستین تجربۀ موفق این ایده تبدیل شد. استقبال از این فودکورت، منجر به راه‌اندازی فضاهای مشابه در دیگر مجتمع‌های تجاری و مراکز خرید شد.

اگر قصد طراحی و راه‌اندازی فودکورت را دارید، به این نکات توجه ویژه داشته باشید:

  • طراحی کانسپت کلی
  • طراحی و جانمایی واحدهای غذایی
  • انتخاب کانسپت برای هر واحد غذایی و نوشیدنی
  • طراحی صندوق اخذ پول و رسپشن در فودکورت
  • طراحی المان‌های الصاقی روی دیوارها
  • طراحی سقف و نورپردازی
  • طراحی الگوهای کف
  • چیدمان و مدل نشیمن‌ها

همچنین در طراحی و اجرای فودکورت، باید به ایجاد ریزفضاهایی از قبیل سرویس بهداشتی، فضای سردخانه و انبار مواد غذایی، اتاق پرسنل، آشپزخانه مشترک، راهروی کثیف (جهت انتقال مواد اولیه به واحدهای غذایی)، تهویه مناسب در سالن و آشپزخانه‌ها، و همچنین اختصاص فضایی برای آماده سازی سفارش در هر واحد غذایی به صورت مجزا، توجه نمود.

در نهایت، فودکورت به عنوان یکی از هویت‌های مراکز خرید شناخته شده و موجب هم‌افزایی می‌شود. از طرفی طراحی آن باید به گونه‌ای باشد که با ایجاد حس تعلق خاطر در مراجعین، به کسب و کارهای کوچک رونق داده و همچنین، فضایی لذت بخش و خاطره انگیز را برای مراجعه کنندگان در زمان صرف غذا و استراحت در کنار خانواده و دوستانشان فراهم آورد.

نظرات

نظر خود را بیان کنید :

آخرین مطالب

طراحی صنعتی
24 آبان 1400
پل معلق
8 مهر 1400