از اوایل قرن 19پل معلق در دنیا مطرح شد، پلی که عرشه آن از کابل های معلق آویزان شده باشند و کابلهای عمودی وزن عرشه را تحمل کنند. اما این پل بر اثر نیروی باد مانند مارپیج شروع به حرکت ناگهانی میکند.
از مزیتهای پل معلق میتوان به دهانههای بسیار عریض آن اشاره کرد که باعث شده بر فراز آن راههای پررفتوآمد بنا کنند، ساختار سبک بسیار کارآمد که به عابران پیاده اجازه میدهد از مناطق بالقوه خطرناک مانند بزرگراهها، رودخانه ها و دره ها عبور کنند. همچنین در بسیاری از کشورها جنبه توریستی نیز داشته باشد.
طولانیترین پلهای معلق جهان با توجه به طول دهانه اصلی آنها فهرست بندی شدهاند. طول دهانه اصلی متداولترین روش برای مقایسه اندازه پل های معلق است که اغلب با ارتفاع برج ها و پیچیدگی مهندسی مربوط به طراحی و ساخت پل ارتباط دارد.
از سال 1998 پل Akashi Kaikyō در ژاپن با دهانه 1.991 متر (6532 فوت) رکورددارطولانیترین پل جهان است.
پل گلدن گیت
پل گلدن گیت در سال۱۹۳۷ گشایش یافت و در فاصله بین سالهای ۱۹۳۷ تا ۱۹۶۴ با طول ۴٬۲۰۰ پا (۱۳۰۰ متر) عنوان طولانیترین پل معلق دنیا را داشت. ساکنین شهر سانفرانسیسکو این پل را سمبل شهر خود به حساب میآورند، اما سه سال بعد همه چیز تغییر کرد، پل فرو ریخت و نتوانست در برابر بادهای خلیج دوام بیاورد و تسلیم طبیعت شد اما در سال های بعد مجدد بازسازی شد و به بهرهبرداری رسید.
پل شیشهای ژانگجیاجی
«پل معلق ژانگجیاجی Zhangjiaji Glass Bridge، بزرگترین و بلندترین پل معلق کف شیشهای در جهان است که در سال ۲۰۱۶ در چین افتتاح شد.
پل عثمانغازی Osman Gazi Bridge، در سال ۲۰۱۶ بازگشایی شد و طولانیترین پل ترکیه است، پل عثمان غازی به خاطر قوسی که جهت حفاظت از انواع گوناگون پرندگان در تالاب داخلی هرسک داده شده، در فهرست پروژههای دوستدار طبیعت و زیست محیطی قرار گرفته است.
نظر خود را بیان کنید :