هوم اسکولینگ یا مدرسه در خانه، همه گیر مثل کرونا!

تحصیل در خانه و هوم اکسولینگ با وجود کرونا همه گیر شده، اما کودکان با انرژی سرشاری که بخش زیادی از آن را در مدرسه می گذراندند باید چه کنند؟ با ما باشید تا قدم به قدم کلاس درسی متمرکز برای کودکان در خا...

هوم اسکولینگ یا مدرسه در خانه، همه گیر مثل کرونا!

هوم اسکولینگ یا مدرسه در خانه، همه گیر مثل کرونا!

تحصیل در خانه، یا هوم اسکولینگ!

انتشار ویروس کرونا در سراسر جهان، مشکلات فراوانی را برای مردم به وجود آورده که یکی از مهمترین آن ها را می توان تعطیلی مدارس و آموزشگاه ها دانست. این پاندمی، مدارس را به تعطیلی کشانده و باعث شده تا خانواده‌ها، برای حفظ جان خود و فرزندانشان، در قرنطینۀ خانگی بمانند. قرنطینه ی خانگی و درس خواندن در خانه، شاید برای دانشجویان و دانش آموزان بزرگسال راحت تر باشد. اما کودکان با انرژی سرشاری که بخش زیادی از آن را در مدرسه می گذراندند باید چه کنند؟ بخش زیادی از شخصیت اجتماعی کودکان در سال های ابتدایی مدرسه شکل می گیرد؛ و نبود اجتماع همیشه یکی از ایرادهای بزرگی بوده که به مدرسه در خانه یا هوم اسکولینگ وارد است.

در این راستا، سازمان‌های جهانی یونسکو و یونیسف، ضمن ابراز نگرانی از تعطیلی مدارس در سراسر دنیا، راهکارهایی از جمله آموزش مجازی از طریق اینترنت، تلویزیون و ... را برای دانش آموزان ارائه کرده‌اند. در ایران نیز به منظور آنکه دانش آموزان در شرایط تعطیلی مدارس از تحصیل عقب نمانند، آموزش‌های مجازی برای آن‌ها ارائه شده است.

دانش آموزان سراسر جهان، نشان داده‌اند که چقدر مشتاق یادگیری هستند. آن‌ها در شرایط دشوار و با حمایت معلمان و والدین متعهد، درس خود را ادامه می دهند.

در سال های گذشته فقط والدینی که کودکان آن ها به هر دلیلی مشغول تحصیل در خانه بودند به دنبال ایجاد فضای مناسب آموزشی در خانه می گشتند. اما اکنون ایجاد فضای مناسب برای کودکان هوم اسکول دغدغه ی همه ی والدین است. زیرا نبود فضای تحصیلی مناسب که کودک در آن احساس راحتی و تمرکز داشته باشد، آسیب های جدی به تحصیل کودکان در خانه وارد می کند.

برای ایجاد فضای آموزش خانگی مناسب برای تحصیل کودکان در خانه، با ما همراه باشید تا یا استفاده از نکات سازمان‌دهی و ایده‌هایی که جلوتر به آن‌ها پرداخته‌ایم، فضای مناسبی را برای کودک خود ایجاد کنید.

 

#1ایجاد محیط مجزا و اختصاصی

توصیه می‌شود ابتدا با انتخاب و ایجاد فضای مطالعه در فضایی با نور طبیعی فراوان و شرایط صوتی مناسب شروع کنید. اگر بیش از یک گزینه وجود داشته باشد، مهم است که کودک گزینه مورد علاقه خود را انتخاب کند و به شکل دادن فضای مطالعه در خانه کمک کند. اگر شرایط استفاده از نور طبیعی را ندارید، می‌توانید با استفاده صحیح و اصولی از نورهای مصنوعی، روشنایی مطلوب را تامین کنید. نکته بسیار مهم در رابطه با نورپردازی (چه به صورت طبیعی و چه مصنوعی) این است که از ایجاد سایه‌ها در اثر تداخل نوری و جانمایی اشتباه، و همچنین خستگی چشم در اثر فراوانی نور ممانعت شود. همچنین سعی کنید که از نورهای سفید مطلق استفاده نکنید و با ترکیب نور سفید و زرد به ایجاد نور طبیعی تر کمک کنید.

استفاده از نور طبیعی برای مدرسه در خانه

#2 میزی انتخاب کنید که ارتفاع و ابعاد آن، متناسب با فضا و کودک باشد

گزینه‌های میز تحریر زیادی در بازار موجود است اما طراحی و ساخت یک قطعه منحصر به فرد نیز خالی از لطف نیست. حداقل عرض 80 سانتیمتر توصیه می‌شود تا بازوها بتوانند به راحتی در اطراف کتاب‌ها یا لپ تاپ قرار بگیرند، اما اگر عرض 120 سانتیمتر وجود داشته باشد، کودک می تواند آزادانه‌تر حرکت کند و به اشیای مطالعه خود برسد. ارتفاع میز حدود 50 سانتیمتر برای پیش دبستانی، حدود 60 سانتیمتر برای مدرسه ابتدایی و بالاتر از 70 سانتیمتر برای سال‌های بعدی مدرسه توصیه می‌شود. اگرچه این بُعد، با توجه به قد هر دانش آموز متفاوت خواهد بود. مثالی از یک میز تحریر خوب MiniMe ، میز کودکانه برای بچه‌های کوچک است که توسط معمار Camila Thiesen ساخته شده است.

همچنین لازم به توصیه است که میز کودک ترجیحا باید ساده باشد و از انتخاب میز های طرح دار و عروسکی که موجب به عدم تمرکز کودک شوند صرف نظر کنید.

میز کودکانه ی مینی می(Minime) برای تحصیل کودکان در خانه

#3 روی یک نشیمن خوب، سرمایه گذاری کنید

ارگونومی ضروری است. صندلی کودک نباید خیلی راحت یا خیلی خشک باشد. او باید در کلاس درس مجازی یا مدرسه در خانه احساس راحتی کند اما نه آنقدر که نشیمن خود را با فضای استراحت اشتباه بگیرد.

برای کودکان کوچک‌تر، اطمینان حاصل کنید که اندازه‌گیری‌ها با قد و نیازهای خاص آن‌ها مطابقت دارد. ارتفاع صندلی بین 25 تا 30 سانتیمتر برای پیش دبستانی، بین 35 تا 40 سانتیمتر برای مدرسه ابتدایی و بالاتر از 40 سانتی تر برای سال‌های بعدی مدرسه توصیه می‌شود. اگرچه قد ایده‌آل، بسته به هر کاربر متفاوت است. یک صندلی با ارتفاع قابل تنظیم، می‌تواند به طور موثری با رشد کاربر سازگار شود و یا امکان استفاده از آن توسط افراد مختلف در خانه را فراهم آورد.

 

نشیمن خوب و ساخت محیط تحصیل شبیه به مدرسه

 

#4 ساماندهی محیط مطالعه

از نظر علمی ثابت شده است که سازمان دهی فیزیکی محیط به طور مستقیم بر سازمان درونی و عاطفی خود کودکان تأثیر دارد. علاوه بر ترکیب فضای ذخیره سازی برای کتاب ها و سایر مواد، قرار دادن یک تقویم یا یک برنامه کلاسی، مقابل چشم دانش آموز، می‌تواند مفید عمل کند. حتی اگر کودک شما هنوز نمی‌تواند بخواند و بنویسد، می توانید از نمادها یا عکس استفاده کنید. تخته‌های سفید مغناطیسی، تخته‌های چوبی، یا تخته‌های چوب پنبه‌ای نیز می‌توانند برای یادداشت برداری و ثبت ایده‌ها مفید باشند.

استفاده از تخته های چوبی و برچسب ها

#5سازگار کردن فضای مطالعه مدرسه در خانه با سایر فضاهای مشترک

اگر فضای مستقلی برای اختصاص دادن به محیط مدرسه در خانه ندارید، نگران نباشید! کودک هوم اسکول حتما نباید در یک محیط بسته و مستقل باشد. می توانید فضاهای مشترک خانه مثل اتاق نشیمن یا آشپزخانه را با استفاده از پارتیشن‌ها و جدا کننده ها به فضایی نیمه مستقل تبدیل کرد. صفحات جدا کننده برای جلوگیری از تداخل دیداری و صوتی در حین آموزش درس در خانه بسیار مفید هستند. حتی می توانید از گزینه های انعطاف پذیرتر و کم هزینه تری مانند یک پرده استفاده کنید تا راحتی در حین مطالعه به طرز چشم گیری افزایش یابد.

 

#6 کودک خود را تشویق به مستقل بودن کنید

همانطور که به تفصیل در روش مونته سوری توضیح دادیم، وسایل مخصوص به کودک، باید در دسترس او باشند. بنابراین وسایل مطالعه و کتاب ها و لوازم التحریر کودک را در قفسه های کوتاه تر در دسترس او بگذارید. این کار باعث می شود که کودک شما حتی در ساعات فراغت نیز بتواند از آن‌ها استفاده کند. برای اینکه کودک بتواند به درستی متوجه تفاوت ساعات مدرسه و خانه شود، محیط‌های آسوده‌تر و راحت‌تری را می‌توانید برای انجام مشق شب یا مطالعه خارج از ساعت کلاس برای او ایجاد کنید. استفاده از پاف‌ها ، چهارپایه ها، فرش و میزهای کم ارتفاع برای این منظور بسیار موثر است.

محيط مدرسه شبیه به خانه و همه چیز را در دسترس کودک قرار دادن

#7 به ترکیب رنگ ها و پوشش های محیطی مدرسه در خانه دقت کنید

رنگ هایی که در فضای تحصیل در خانه کودک در نظر می گیرید؛ باید باعث ایجاد احساس شادی و انگیزه در آن محیط شوند. در عین حال، فراموش نکنید که هارمونی رنگی را رعایت کنید تا تمرکز کودک هنگام مطالعه از بین نرود و تداخل بصری ایجاد نشود. مطالعه درباره تاثیر رنگ ها در طراحی داخلی کمک زیادی در انتخاب رنگ می کند. سعی کنید در ترکیبات رنگی از علایق شخصی کودک نیز کمک بگیرید تا برای مطالعه انگیزه بیشتری پیدا کند.

رنگ آبی به بالا بردن راندمان مطالعه کمک کرده و آرام و پایدار تلقی می‌شود.

به گفته متخصصان، رنگ سبز باعث ایجاد آرامش، تاخیر در خستگی چشم و خستگی عمومی می‌شود.

رنگ زرد می‌تواند گزینه مناسبی برای کودکان باشد چرا که رنگی شاد بوده و خوش بینی و خلاقیت را برمی‌انگیزد.

 

#8 فضای مطالعه را از فضای بازی جدا کنید

بازی در سنین ابتدایی رشد برای آموزش کودکان، بسیار موثر است. بنابراین انجام تفریحات سرگرم کننده بین کلاس‌ها، فعالیتی سالم و مفید است. همانطور که در مدرسه، بعد از هر ساعت مطالعه حداقل ربع ساعت برای بازی و استراحت زمان گذاشته می شود، این مورد در هوم اسکولینگ هم باید رعایت شود.

کودک خود را تشویق کنید که در ساعات بین کلاس ها از محیط مطالعه اش خارج شود، میوه یا میان وعده ای سالم بخورد و کمی با شما بازی کند. اگرچه توصیه می‌شود، بازی به فضای دیگری منتقل شود تا فعالیت‌ها با هم مخلوط نشوند و تمایز محیط درس و بازی برای کودک ملموس باشد. این کار، به کودکان اجازه می‌دهد پس از پایان هر بازی یا کلاس، ذهن خود را پاک کنند. اگر به درستی روی آن فکر شود، می‌توان فضای مطالعه را در آخر هفته‌ها و تعطیلات برای سایر فعالیت‌ها تغییر یا تطبیق داد.

 

امیدواریم که در این مقاله توانسته باشیم نکات مفیدی برای ایجاد فضای مناسب تحصیل در خانه برای شما ارائه کنیم. از نظر شما چه نکات دیگری به تحصیل کودکان در خانه کمک می کند و به رشد اجتماعی آن ها آسیب نمی زند؟

از اینکه نظرات خود را با ما در میان می گذارید متشکریم.

نظرات

نظر خود را بیان کنید :

آخرین مطالب

طراحی صنعتی
24 آبان 1400
پل معلق
8 مهر 1400