جایزه معروف دیزین یا Dezeen Awards یکی از معتبرترین جوایز معماری و طراحی در جهان است. مراسم جایزه دیزین در شهر لندن برگزار میشود و بهترین طراحان و پروژههای معماری سال را معرفی میکند.
انتخاب شدن پروژه ی مدرسه نور مبین توسط استودیو تجربه بنیادین معماری در شهر بسطام استان سمنان اجرا شده توسط آرش نصیری و انسیه خمسه، در جایزه دیزین 2020 جامعه ی معماری را خوشحال و شگفت زده کرد.
این پروژه در مساحت 2500 متر مربع از سال 2017 آغاز شده است و مدرسه ای برای موسسه خیریه نورمبین می باشد. معماری و طراحی فوق العاده ی این مدرسه با رعایت تمام عناصر بومی، موفق شد تا برای دانش آموزان فضای آموزشی متفاوتی بیافریند. در این فضای آموزشی دانش آموزان بر مبنای بهترین متد های آموزشی جهان پرورش داده می شوند.
این پروژه دارای یک طرح جامع و شامل توابع مختلفی است که در کنارهم مجتمع آموزشی نور مبین را شکل میدهند. فضای مشخص برای این مدرسه 7 هزار متر مربع است که 2200 متر آن برای ساختمان سه دوره ابتدایی با کارگاههای چندمنظوره، آزمایشگاه و غیره در نظر گرفته شده است.
پروژه معماری مدرسه نور مبین یکی از 5 نامزد نهایی در بخش ساختمانهای مدنی جایزه دیزین 2020 بود که در کنار پروژههایی از کشورهای سوئیس، چین و انگلیس قرار داشت و توانست رقبای خود را کنار زده و برای جامعه ی معماری ایران افتخار آفرین شود.
از عواملی که این مدرسه را متفاوت و منحصر به فرد ساخته در درجه ی اول این است که برای کودکان بستری فراهم آورده که آزادی عملی دانش آموزان جزئی از اولویتهای ضروری است. مدرسه ی نور مبین بسطام نگاه خاصی به تجربه ی کودکان از آموزش و پرورش دارد. این مدرسه مانند یک محیط شهری و اجتماعی کامل طراحی شده که در آن به تمام نیازهای شهروندان توجه شده است. از جمله فضاهای آموزشی، فضاهای ورزشی، فضای مکث، فضای سبز و فضای بازی. به همین دلیل این مدرسه به عنوان یک محله ی آموزشی در نظر گرفته می شود.
آنچه دیزین را در بین معماران بسیار معتبر و محبوب کرده و بردن آن را تبدیل به افتخاری بزرگ می کند، داوران این مسابقه بین المللی هستند. داوری این مسابقه از سوی معماران برجستهای است که بعضی از آنها جایزه پریتزکر یا همان نوبل معماری را از آن خود کردهاند. داوران در این مسابقه معیارهای بسیاری را جهت ارزیابی مورد توجه قرار می دهند. از جمله این معیارها می توان از نوآوری، تنوع، سودمندی برای مردم بومی، استفاده از عناصر بومی و شرایط اقلیمی، و در نهایت توجه به محیط زیست نام برد.
در مراحل اولیه 302 پروژه برای رقابت انتخاب شدند که 64 پروژه مطرح در دوازده بخش از سراسر جهان به مرحله نیمه نهایی راه یافتند.
نورمن فاستر Norman Foster
فرشید موسوی Farshid Moussavi
پاتریک شوماخر Patrik Schumacher
آنابل سلدورف Annabelle Selldorf
خانه شهری
خانه روستایی
پروژه مسکن
پروژه تولید مجدد مسکونی
ساختمان های مدنی
ساختمان های فرهنگی
ساختمان های تجاری
ساختمان های گردشگری-اقامتی
پروژه تولد دوباره
ساختمان های کوچک
پروژه های منظره
پروژه های زیرساختی
اگر علاقه مندید که با دیگر شاهکارهای معماری معاصر از دیدگاه دیزین آشنا شوید، می توانید برنامه ی جایزه دیزین را در صفحه جایزه دیزین مشاهده کنید.
نظر خود را بیان کنید :