روف گاردن چیست؟ چگونگی طراحی روف گاردن

روف گاردن یا باغ بام، طراحی فضای سبز روی پشت بام و در بستر کشت مصنوعی است. روف گاردن قسمتی از بام ساختمان را به فضایی آرامش بخش برای استراحت و دور همی های دوستانه تبدیل می کند

روف گاردن چیست؟ چگونگی طراحی روف گاردن

روف گاردن چیست؟ چگونگی طراحی روف گاردن

روف گاردن چیست؟

روف گاردن یا باغ بام، طراحی فضای سبز روی پشت بام و در بستر کشت مصنوعی است. روف گاردن قسمتی از بام ساختمان را به فضایی آرامش بخش برای استراحت و دور همی های دوستانه تبدیل می کند. طراحی روف گاردن بنا به سلیقه و بودجه  بازه  ی تنوعی بزرگی دارد. اگر در ساختمان شما روف گاردن تعبیه نشده و بودجه ی زیادی برای آن در نظر ندارید، با چیدمان چند گلدان و تهیه ی فضایی برای نشیمن و نور پردازی می توان به روف گاردنی ساده دست یافت. در عین حال اگر از ابتدا روف گاردن در طراحی ساختمان در نظر گرفته شود، می توان فضای سبز بسیار زیبا و دلنشینی در بام ساختمان خلق کرد که شامل نشیمن، آلاچیق، چمن کاری، باغچه و دیگر امکانات باشد.

روف گاردن چیست

نیاز به روف گاردن در کلان شهر ها

زندگی در کلانشهرها برای اکثر مردم با آپارتمان نشینی، ترافیک شهری و خانه های کوچک همراه است. به همین دلیل بسیاری از خانه ها حیاطی با فضای خصوصی و دنج ندارند و همچنین دسترسی به فضای سبز و طبیعت در محیط کلانشهر ها محدود می شود. نیاز آمیختگی انسان با طبیعت، استفاده ی بهینه از فضاهای موجود در ساختمان و کمک به ایجاد فضای سبز بیشتر در شهر موجب محبوبیت روف گاردن در کلان شهر ها شده است. همچنین کوچک بودن متراژ واحد های آپارتمانی باعث می شود که برگذاری دورهمی و مهمانی در خانه دشوار باشد. روف گاردن این امکان را ایجاد می کند که مهمانی ها به فضای نشیمن روف گاردن منتقل شود و بتوان از فضای باز و طبیعت در بام خانه لذت برد.

اهمیت طراحی روف گاردن در کلان شهرها

نیاز های اساسی در طراحی روف گاردن

#1 وسعت دید را بام را کور نکنید و سعی کنید چشم انداز را باز نگه دارید

#2 اگر در قسمتی منظره ی نامناسبی دارید یا لازم است که با کور کردن دید فضای خصوصی ایجاد کنید از درختان بلند یا بامبو استفاده کنید

#3 از گیاهان متنوع با سایز های گوناگون استفاده کنید

#4 استایل مبلمان و فضای نشیمن روف گاردن را مشخص کنید

#5 در طراحی روف گاردن نقطه ی کانونی را در نظر بگیرید

#6 نورپردازی کنار نشیمن ها، راهرو و ورودی را فراموش نکنید

#7 از لایه های نوری مختلف استفاده کنید، نوپردازی از کف و یا بین درختان فضا شما را رویایی می کند

#8 در طراحی روف گاردن پالت رنگی خود را انتخاب کنید و سعی کنید که بیشتر از سه رنگ استفاده نکنید

#9 بودجه ی مناسبی برای کف سازی با کیفیت اختصاص دهید

#10 فضایی جهت پوشش دهی وسایلی که در روف گاردن استفاده می کنید در نظر بگیرید

#11 در نظر گرفتن باد و طراحی متناسب با مهار باد در روف گاردن

 

نیاز های اساسی در طراحی روف گاردن

 

اهمیت اجرای درست روف گاردن و کف سازی

به غیر از طراحی مناسب و انتخاب وسایل درست برای روف گاردن، مهمترین و اساسی ترین بخش روف گاردن کف سازی آن می باشد. کف سازی روف گاردن در چند سطح می تواند انجام شود. اگر شما علاقه ای به نگهداری از فضای سبز طبیعی ندارید و فقط می خواهید که فضایی آرام و زیبا داشته باشید می توانید کف چوبی یا سنگی را با چمن مصنوعی ترکیب کنید. همچنین می توانید درختچه و گیاهان گلدانی برای روح بخشیدن بیشتر به فضا تعبیه کنید.

در صورتی که بخواهید بستر گیاهی طبیعی در باغ بام خود ایجاد کنید، اجرای مناسب کف از اهمیت بیشتر برخوردار می شود. کف سازی برای بستر طبیعی گیاهان از: مانع آب، عایق بندی، قسمت شیبدار، غشاء بام، لایه ی زهکشی، بستر گیاهی و گیاه تشکیل می شود. این کف سازی به دو صورت گسترده و متمرکز انجام می شود. چنانچه شما سطح گسترده ی چمن کاری شده ای در روف گاردن بخواهید، از روش گسترده با سطح کاشت کم عمق استفاده می شود. اما در صورتی که بخواهید گیاهان دیگر و درختان سرزنده در فضایتان استفاده کنید کف سازی متمرکز مناسب تر است زیرا عمق خاک بیشتری برای کاشت در اختیار شما می گذارد.

اهمیت کف سازی درست در روف گاردن

مزایا و معایب روف گاردن

طراحی روف گاردن در بام شما زمانی بهینه تر خواهد بود که با تمام ابعاد آن آشنا باشید. بنابراین در این بخش به مزایا و معایبی که روف گاردن برای شما خواهد داشت اشاره خواهیم کرد تا به خوبی به آن ها توجه کنید و در آینده برایتان مشکل ساز نشوند.

مزایای روف گاردن:

روف گاردن هم برای شما و هم برای سلامت محیط زیست مزایای قابل توجهی دارد. از جمله مزایای اختصاصی که روف گاردن برای شما خواهد داشت:

ایجاد طبیعتی آرام و به دور از آلودگی صوتی خیابان ها در ساختمان شما

عایق صوتی و دمایی برای طبقات آخر

ایجاد زیبایی بصری در فضای ساختمان

استفاده ی مفید از بام که معمولا فضایی بدون استفاده در ساختمان است

کاهش دی اکسید کربن در فضا و کمک به محیط زیست

داشتن فضای بازی آرام در ساختمان برای استراحت و کار

کشت گل و گیاهان مختلف برای علاقه مندان به باغ داری و کشاورزی

در کنار این مزایا روف گاردن معایبی نیز دارد که لازم است حتما قبل از تصمیم گیری مورد توجه قرار گیرند. در اینجا لیستی از مواردی که از معایب روف گاردن به حساب می آید را معرفی خواهیم کرد.

مزایای داشتن روف گاردن

معایب روف گاردن:

سنگین بودن وزن روف گاردن و امکان نشست سقف و ساختمان

هزینه ی زیاد برای اجرای روف گاردن و ضد آب کردن سقف

عدم امکان اجرای روف گاردن در ساختمان هایی که زیر بنای خیلی کمی دارند

در صورتی که عایق بندی درست انجام نشود در طی زمان ریشه ی گیاهان به سقف نفوذ می کند

نیاز به نگهداری و مراقبت در روف گاردن ها بسته به نوع گیاهان و پیچیدگی طراحی روف گاردن

رشد علف های هرز در باغچه ی روف گاردن و نیاز به حذف گیاهان مزاحم

با در نظر گرفتن تمام مزایا و معایب روف گاردن و شناخت انواع آن می توان تصمیم گیری بهتری در انتخاب جزئیات پروژه و اجرای آن داشت. نظرات و سوالاتی که در رابطه با طراحی روف گاردن دارید را با ما در اشتراک بگذارید تا مشاوران تارامید پاسخگوی شما باشند.

مزایا و معایب طراحی روف گاردن

نظرات

نظر خود را بیان کنید :

آخرین مطالب

طراحی صنعتی
24 آبان 1400
پل معلق
8 مهر 1400